Geschiedenis

Wereldwinkel Nieuwegein verkoopt al sinds 1970 originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De eerste vrijwilligers brachten de bestelde artikelen (toen vooral food) op de fiets naar hun klanten. Later kregen we een winkeltje in de Dorpsstraat in Vreeswijk.
Toen de huur daarvan door de gemeente werd opgezegd, verkochten we een aantal jaren via markten. Ook verkochten we vanaf een "plank" in een winkel van woongroepen in de wijk Fokkesteeg. 

Sinds 1991 was de Wereldwinkel gevestigd op de Herenstraat nummer 12. We moesten het daar vooral hebben van onze vaste klanten. 

Vanaf eind 2011 kreeg  de Wereldwinkel een plek op de begane grond van het Stadshuis van Nieuwegein. Hoewel we daar een prachtige winkel hadden, was de aanloop toch te gering. 
Vanaf oktober 2014 zijn we gevestigd aan de Markt 26, 3431 LB Nieuwegein. U vindt ons in City Plaza: in het midden, nèt buiten het binnengedeelte.
Omdat food artikelen steeds meer hun weg vinden naar de reguliere supermarkten, zijn wij nu sterk in non-food artikelen.
We zijn de enige fairtrade cadeauwinkel in City! 

Door de impact van Covid-19 en het teruglopen van het aantal vaste vrijwilligers is de winkel verhuisd naar de Conceptstore De Ruilfabriek. WC Cityplaza, Plein 114 (boven bij de roltrap) te Nieuwegein. Ook daar bent u van harte welkom. 

Herenstraat 12

Markt 26