Nieuws 

Nieuwe voorzitter

We hebben een nieuwe voorzitter, het is Erik van de Voort. Hij is actief voor D66 in Nieuwegein. Hij is enthousiast en wil graag een bijdrage leveren aan de uitdagingen om de Wereldwinkel Nieuwegein in bedrijf te houden.

Mondkapje geadviseerd

Iedereen is welkom in Wereldwinkel Nieuwegein ook tijdens deze coronacrisis. Maar wij vragen de medewerkers en de klanten om een mondkapje te dragen, dit voor ieders veiligheid.

Dan valt 1,5 meter afstand houden nog mee!

Onze leveranciers en producenten uit o.a. Indonesië, Nepal en Tunesië worden hard geraakt door de coronacrisis. Omdat zij door de lockdowns in hun land nu niet kunnen produceren, hebben zij en hun gezin geen inkomsten. De kinderen kunnen niet naar school en hele gezinnen hebben geen eten en vluchten soms naar hun geboortedorp in de bergen.

Leger des Heils

Doordat de winkel tijdelijk gesloten is, wordt er ook geen chocola verkocht. Maar de houdbaarheidsdatum wordt wel bereikt. Daarom hebben wij deze chocola aan het Leger des Heils geschonken. Een lichtpuntje in donkere coronadagen.

Toonbank

De toonbank in de winkel is opgeknapt, hij is weer zo glad als een spiegel. Als we weer open zijn na de crisis is de winkel er klaar voor om u te ontmoeten.

Opzeggen voorzitter

Kees Verweij legt per direct zijn functie als voorzitter van Wereldwinkel Nieuwegein neer. Hij heeft het elf jaar met plezier gedaan maar is nu op een leeftijd dat hij wil stoppen. Tijdelijk nemen de overige leden van het bestuur zijn taken waar.

Proost op het nieuwe jaar

Met een borrel voor de vrijwilligers van  Wereldwinkel werd het jaar feestelijk afgesloten op zaterdag 21 december 2019. Tevens kregen zij een kerstattentie uitgereikt. Dit werd door iedereen erg gewaardeerd. Het is leuk om een fairtrade-cadeau cadeau te krijgen, met dingen daarin die we normaal in de winkel verkopen.

Fair Friday

Bij Wereldwinkel was het eind oktober geen Black Friday met aantrekkelijke kortingen maar Fair Friday met korting  op alle sieraden en sjaals. De korting was het hele weekend geldig. Er was een flinke stijging van het aantal kopers dit is goed voor onze producenten overal in de wereld.

Bedankt voor jullie inzet

Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar, was er op 20 november 2019 een gezamenlijk etentje in de brasserie Het Raadhuis in Vreeswijk. Er waren meer dan twintig vrijwilligers van  Wereldwinkel aanwezig. Het was een gezellig samenzijn, erg leuk om elkaar zo te zien en te spreken.

Wie jarig is trakteert!

Op 12 oktober 2019 zit Wereldwinkel 5 jaar op haar adres aan de Markt 26 in Nieuwegein. Wij zijn er best trots op, om op zo’n mooie winkellocatie te zitten. Dit vierden wij samen met u. Als u op die dag iets kocht in  Wereldwinkel kreeg u een vriendelijke attentie van ons.

Duurzaam Nieuwegein

Wereldwinkel is actief in het collectief Samen Gewoon Doen! Duurzaam Nieuwegein. Lees hier meer.

Ook Cityplaza, het winkelcentrum waar de Wereldwinkel deel van uitmaakt, verduurzaamt. Er kwamen 14 oktober 2019 zonnepanelen op het dak. Zo draagt Cityplaza bij aan een duurzamer klimaat.

Gelukscafé

Waar word jij gelukkig van? Op 27 september sprak Marja (vrijwilliger van de Wereldwinkel) wervende woorden in het Gelukscafé in de bibliotheek van Nieuwegein. Hier kon zij aangeven waar zij gelukkig van werd in haar vrijwilligerswerk voor  Wereldwinkel. Kijk hier of hiernaast voor het filmpje.