Nieuws 

Proost op het nieuwe jaar

Met een borrel voor de vrijwilligers van de Wereldwinkel werd het jaar feestelijk afgesloten op zaterdag 21 december 2019. Tevens kregen zij een kerstattentie uitgereikt. Dit werd door iedereen erg gewaardeerd. Het is leuk om een fairtrade-cadeau cadeau te krijgen, met dingen daarin die we normaal in de winkel verkopen.

Fair Friday

Bij de Wereldwinkel was het eind oktober geen Black Friday met aantrekkelijke kortingen maar Fair Friday met korting  op alle sieraden en sjaals. De korting was het hele weekend geldig. Er was een flinke stijging van het aantal kopers dit is goed voor onze producenten overal in de wereld.

Bedankt voor jullie inzet

Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar, was er op 20 november 2019 een gezamenlijk etentje in de brasserie Het Raadhuis in Vreeswijk. Er waren meer dan twintig vrijwilligers van de Wereldwinkel aanwezig. Het was een gezellig samenzijn, erg leuk om elkaar zo te zien en te spreken.

Wie jarig is trakteert!

Op 12 oktober 2019 zit de Wereldwinkel 5 jaar op haar adres aan de Markt 26 in Nieuwegein. Wij zijn er best trots op, om op zo’n mooie winkellocatie te zitten. Dit vierden wij samen met u. Als u op die dag iets kocht in de Wereldwinkel kreeg u een vriendelijke attentie van ons.

Duurzaam Nieuwegein

De Wereldwinkel is actief in het collectief Samen Gewoon Doen! Duurzaam Nieuwegein. Lees hier meer.

Ook Cityplaza, het winkelcentrum waar de Wereldwinkel deel van uitmaakt, verduurzaamt. Er kwamen 14 oktober 2019 zonnepanelen op het dak. Zo draagt Cityplaza bij aan een duurzamer klimaat.

Gelukscafé

Waar word jij gelukkig van? Op 27 september sprak Marja (vrijwilliger van de Wereldwinkel) wervende woorden in het Gelukscafé in de bibliotheek van Nieuwegein. Hier kon zij aangeven waar zij gelukkig van werd in haar vrijwilligerswerk voor de Wereldwinkel. Kijk hier of hiernaast voor het filmpje.